Afagyasztva szárított csokoládéval bevont eper olyan egyszerű desszert, hogy aligha van szükség receptre. Ez egy fagyasztva szárított gyümölcs, amelyet aztán bármilyen csokoládéval bevonunk. Ha Ön a csokoládé és az eper kombinációjának rajongója, akkor jó helyen jár.
A fagyasztva szárítás egy olyan eljárás, amely eltávolítja a gyümölcsökből a felesleges nedvességet, miközben megőrzi tápértéküket és ízüket. Amikor fagyasztva szárított eperről beszélünk, akkor egy olyan szüret utáni folyamatról beszélünk, amelynek során a gyümölcsből rendkívül alacsony hőmérsékletnek kitéve eltávolítják a vizet. Az eredmény egy laza és ropogós textúra lesz, amely megőrzi az eper természetes ízét és tápanyagait.
Miután az eper sikeresen átesett a fagyasztva szárításon, készen áll a csokoládéval való bevonásra. A csokoládébevonat gazdag és krémes textúrát ad az eperhez, így ebben a fázisban már egy gyors, édes és tápláló snackről beszélhetünk.
A fagyasztva szárított eper egyik legnagyobb előnye, hogy egészségesebb alternatívája a hagyományos csokoládés finomságoknak. Az eper természetesen alacsony kalória- és zsírtartalmú, és jó rost-, vitamin- és ásványi anyagforrás. A fagyasztva szárított eper több tápanyagot is tartalmaz, mint a friss eper, mivel a fagyasztva szárítás megőrzi a gyümölcs tápértékét.
A fagyasztva szárított csokoládéval bevont eper remek nassolnivaló azoknak, akik valami édeset szeretnének fogyasztani anélkül, hogy túl sok kalóriát vagy egészségtelen összetevőket fogyasztanának.
A fagyasztva szárított csokoládéval bevont eper amellett, hogy ízletes snack, számos desszertben és receptben is felhasználható. Összetörve jégkrémre vagy joghurtra szórva, illetve sütemények és muffinok feltétjeként is felhasználható. Csokoládékrémbe vagy pralinéba is belekeverhető, így egyedi csavart adva a hagyományos recepteknek.
A BAM tej-, ét- vagy tejcsokoládé bevonatként is használható . A BAM rubin csokoládé, vagy ismertebb nevén a természetes rózsaszín csokoládé is jól működik. A természetes rózsaszínű színt egy különleges kakaóbabfajtának köszönheti. A csokoládé nem tartalmaz színezéket vagy aromát, és gyümölcsös, savanykás íze tökéletesen illik a fagyasztva szárított eper gyümölcsös ízéhez.